Gyógyfürdő

A gyógyulni vágyók paradicsoma

Az utóbbi 15 évben folyamatos megújulás zajlott a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben. 1996-ban megnyitotta kapuit fürdőnk gyógyszanatóriuma a Hotel Thermál Terápia, melyhez hamarosan saját kis fürdőépületet emeltek. 1998 karácsonyán elkészült az új, modern termálfürdő-épület; melyre méltán lehetünk büszkék.

A modern kétszintes épületben a gyógyászati kapacitás a duplájára nőtt. Négy új nyitott medence épült, melyekben a különböző attrakciók segítségével még inkább felüdülhet a fürdőző. E nyitott medencéket körülölelik a tágas közlekedő folyosók. A termál-fürdő csarnokában három fedett 32, 36,38 C° hőfokú gyógyvizes medence található.

A földszinten, a bejárattól balra három orvosi rendelő, kezelőhelyiségek és a gyógytornaterem, tangentor kezelő-helyiségek találhatók. Az emeleten masszírozók, kezelő-helyiségek és tágas pihenők várják a vendégeket.

A gyógyulni vágyóknak elkülönített pihenőparkban biztosított a pihenés. Akik idegenkednek a természet nyújtotta gyógyulástól, bizonyosan megváltoztatják a véleményüket, ha a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben kezeltetik magukat. Több, mint negyven féle kezelés áll a betegek rendelkezésére. A különböző gyógykezeléseket kombinálva alkalmazzák.

A gyógyvíz ereje és egyéb gyógytényezők együttes hatása eredményezi, hogy ezrek lelnek nálunk gyógyulásra. A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas. Az idült mozgásszervi betegségeknél, kopásos, degeneratív betegségeknél a tapasztalatok szerint az orvos előírásait betartók több mint 90 százaléka szépen javul.

A fürdőkúra hatása sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések (ekcéma, pikkelysömör) kezelése során is észlelhető.

Ortopédiai műtéteken átesett betegek rendszeresen látogatják fürdőnket utókezelés céljából. Jó eredmény érhető el agyvérzés utáni állapot, Heine medin kór után kialakult bénulás, idült idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében. A szoboszlói víz jó hatású nőgyógyászati gyulladások esetén is. Meddő nők két-háromszor megismételt kúrák után gyakran számoltak be fogamzásról. Ennek magyarázata, hogy vizünkben bitumenhez kötődve ösztrogén is található. A reumatológusok többek között masszázst, iszapkezelést, súlyfürdőt, víz alatti masszázst, víz alatti gyógytornát, különböző elektroterápiás kezeléseket és a legmodernebb szoft lézer kezelést is alkalmaznak.

SZÉP kártya Magyarország - A csodák forrása